Sfeervol vakantiehuis met ontbijt


Romantisch huis dat comfort, rust, ruimte en privacy biedt

We bieden een zeer aangenaam verblijf met een hele ruime en moderne living met een heerlijke houtkachel. Originele elementen als bedstedes, een diggelkast en de waterput maken het geheel authentiek. Geniet van het uitzicht over de Friese landerijen, terwijl je lekker op de lounge bank zit.

In de diggelkast vind je apparatuur om zelf koffie of thee te zetten. In de hal staat een kleine koelkast en een magnetron, zodat je eventueel een eenvoudige maaltijd kan opwarmen. Maak je geen zorgen over de afwas, dat doen wij voor je....

Het voorhuis is voorzien van centrale verwarming én wifi. Wil je graag Netflix kijken op tv? Dan kan dat ook.

De slaapkamer is op de zolderverdieping, een heuse lichte en frisse loft. Slaap in een bed van uitstekende kwaliteit en van Friese origine (AVEK). De aangename doucheruimte heeft ook een toilet. Buiten heb je een eigen zitje op het zuiden, zodat je lekker van het zonnetje kunt genieten. 
Natuurlijk serveren we een overheerlijk ontbijt met zoveel mogelijk verse en gezonde ingrediënten, bij voorkeur biologisch geproduceerd. We zorgen er ook voor dat de houtmand voortdurend gevuld blijft.

Je boekt ons luxe appartement voor € 95 per nacht, inclusief heerlijk ontbijt voor 2 personen. BTW, Toeristenbelasting en schoonmaakkosten zijn eveneens bij dit bedrag inbegrepen.Wil je lekker uit eten, dan kun je terecht bij onze 'buren', het naastgelegen Eetcafe Jonker Sikke, een gezellige plek met een gevarieerde keuken. Restaurant De Vijf Sinnen in Weidum is ook nabij, slechts 15 minuten wandelen.

De kleine details (muffins, bloemen, kaarsen etc) maken het tot een bijzonder verblijf. Gasten weten dat te waarderen, getuige de enthousiaste reacties. 

Ons vakantiehuis:

 •     is rookvrij
 •     staat open voor gasten met honden
 •     heeft parkeergelegenheid op eigen erf
 •     biedt een afgesloten ruimte voor stalling van fietsen

Hele fijne plek, ook in de winter! We hebben plaatjes gedraaid bij een lekkere borrel uit Leeuwarden, met een mooi vuurtje in de houtkachel.” 

Judith

 

Opties om je verblijf bij Atelier Hegedyk zo ontspannen mogelijk te maken


Van verzorgde picknick, een diner voor twee tot het huren van een elektrische fiets. Je hebt keuze uit allerlei opties om er echt even uit te zijn......

Een goede verzorging vinden we een voorwaarde voor een aangenaam verblijf. Het ontbijt is uitgebreid en gezond. Het appartement heeft weliswaar geen keuken, maar we kunnen desgewenst een diner voor twee bieden, speciaal verzorgd in je eigen huiskamer. Ga je erop uit met fiets of auto, dan vullen we op verzoek een picknick mand met lekkernijen.....

Om een actieve invulling aan je dag te geven bieden we verder:

 • hulp bij de huur van een fiets (met/zonder ondersteuning)
 • mogelijkheid om een kano te huren
 • een tennisbaan binnen 50 meter
 • mogelijkheid om deel te nemen aan een workshop mozaïek in ons Atelier of tuin
 • fietsroutes voor de omgeving

Wat kun je in onze omgeving doen?


Bezoek de prachtige 11 steden van Friesland, of ontdek juist de parels op het platteland. Afwisseling genoeg, allemaal makkelijk te bereiken vanuit Jellum.

Zo maar een greep uit de mogelijke bestemmingen in Friesland

 • Uniastate in ons buurdorp Bears
 • Jorwerd, een karakteristiek dorp, bekend van Geert Mak en dichter Slauerhof
 • Leeuwarden met zijn prachtige historische binnenstad
 • Sneek, watersportstad